Wanneer kies je voor een jaren 30 deurklink?

De jaren 30 deurklink blijkt vandaag de dag weer helemaal terug te zijn van weggeweest. Heel wat mensen die van plan zijn om één of meerdere nieuwe deurklinken aan te schaffen voor in hun interieur geven dan ook de voorkeur aan een dergelijk exemplaar. Helemaal verbazen hoeft dat overigens niet meteen te doen. Voor een dergelijke deurklink geldt namelijk in de praktijk dat ze er bekend om staat over prachtige details te beschikken. Daarnaast kan ze bovendien ook in verrassend veel interieurstijlen tot haar recht komen. Ben jij nu ook benieuwd om hier meer over te weten te komen? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om verder te blijven lezen. 

Wat is een jaren 30 deurklink?

Het is op verschillende manieren mogelijk om een bepaalde invulling te geven aan een jaren 30 deurklink. In het merendeel van de gevallen betekent dit op vandaag echter dat er gebruik wordt gemaakt van een zogenaamd ton-model. Het betreft hier een retro deurklink welke toch beschikt over een (extra) speelse twist. Voor deze jaren 30 deurklink geldt dat ze er bekend om staat uit verschillende delen te bestaan. Daarbij kan er ook sprake zijn van een verschil in materiaalgebruik. 

  • De buitenste delen zijn doorgaans gemaakt van RVS; 
  • Het middenstuk kan zijn gemaakt van RVS of van hout; 

Als je opteert voor een middenstuk gemaakt van hout zal je tot de vaststelling komen dat er hierbij bij een jaren 30 deurklink een keuze kan worden gemaakt tussen tal van verschillende houtsoorten. Het gaat hierbij dan onder meer om het populaire, zwarte ebben. Ook als je opteert voor RVS zal je een keuze kunnen maken uit meerdere afwerkingsmogelijkheden. 

Waar rekening mee houden bij aankoop?

Wil jij graag een jaren 30 deurklink bestellen? Dan zijn er wel altijd verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. Dat geldt zoals eerder al aangehaald niet alleen voor het soort materiaal waaruit ze moet worden vervaardigd, maar ook voor de vorm waarover ze dient te beschikken. Wat deze vorm betreft kan je een keuze maken tussen verschillende opties, namelijk:

  • Haaks;
  • Gebogen;
  • Trapezium;
  • Rond;

Hou naast bovenstaande ook rekening met de exacte afwerking waarvoor zal worden gekozen. Let er bovendien ook voor op dat de prijzen waar jaren 30 deurklinken over beschikken sterk kunnen verschillen. Voer op dit vlak dan ook altijd bij voorkeur een grondige vergelijking uit. 

Voor in heel wat interieurs een interessante keuze

In eerste instantie wordt er vaak gezegd dat de keuze voor een jaren 30 deurklink er één is welke vooral of hoofdzakelijk wordt gemaakt voor in een klassiek of traditioneel interieur. Uiteraard spreekt het voor zich dat je in een dergelijk interieur gebruik kan maken van zo’n deurklink, ware het niet dat je hier ook voor kan kiezen in heel wat andere interieurstijlen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een landelijk of een industrieel getint interieur. Of wat bovendien ook te denken van een interieur dat beschikt over moderne invloeden? Zelfs hierin kan een eerder klassiek element zoals een jaren 30 deurklink in tot haar recht komen. In ieder geval, ongeacht de interieurstijl waarover je beschikt, het mag duidelijk zijn dat je dit type van deurklink eigenlijk haast altijd kan overwegen. Tegenwoordig kun je op diverse adressen een dergelijke deurklink kopen.