Waarvoor gebruik je hardhoutschroeven in de praktijk?

Eén van de soorten houtschroeven die op de markt zijn terug te vinden zijn zogenaamde hardhoutschroeven. Het betreft hier exemplaren die zoals de naam je al aangeeft worden gebruikt in verschillende soorten hardhout. Het gaat hierbij dan onder meer om de volgende:

  • Vlonderplanken;
  • Douglas hout; 

Er wordt naar hardhoutschroeven in de praktijk ook verwezen als zijnde vlonderschroeven. Dat is het gevolg van het feit dat ze hier hoofdzakelijk voor worden gebruikt. Ben je van plan om de schroeven buiten te gaan gebruiken? In dat geval zal je er wellicht de voorkeur aan geven om gebruik te gaan maken van exemplaren voorzien van een coating van RVS of AR. Ben je benieuwd om hier nog meer over te weten te komen? Dan is verder blijven lezen alvast zeker de boodschap.

Dien je voor te boren in hardhout of niet? 

Deze pagina staat geheel in het teken van hardhoutschroeven en de manier waarop ze dienen te worden verwerkt in een bepaald oppervlak. Eén van de vaakst gestelde vragen op dit vlak heeft te maken met het feit of voorboren in hardhout een noodzaak is of niet. Wat dit betreft is het belangrijk om te weten dat voorboren vaak geen vereiste is. Dit gezegd hebbende kan het wel verstandig zijn om dit te doen. Deze keuze brengt immers de volgende voordelen met zich mee:

  • De kans op het splijten van hout neemt sterk af; 
  • De kans op het afbreken van de schroef daalt sterk; 

Wanneer je hardhoutschroeven gaat voorzien in een oppervlak is het aan te raden om gebruik te maken van een hardhoutboor beschikkende over een diameter van 3,5 mm. Op deze manier kan je rekenen op de beste grip van de schroef bij het indraaien ervan. 

Wanneer gebruikmaken van vlonderschroeven?

Eén van de hardhoutschroeven waar je in de praktijk gebruik van kan maken zijn dus de zogenaamde vlonderschroeven. Het gaat hierbij meer specifiek om schroeven welke worden gebruikt voor het monteren van een hardhouten vlonder. Voor deze exemplaren geldt dat ze er bekend om staan over een kleine kop te beschikken. Deze kleine kop zorgt ervoor dat ze perfect verzonken kunnen worden. Bovendien is het zo dat deze schroeven doorgaans zijn gemaakt van RVS. De bekende kwaliteit van dit materiaal zorgt ervoor dat je er na plaatsing verschillende jaren geen omkijken naar hebt.

Let op de kosten van je hardhoutschroeven!

Wil je bij het kopen van je hardhoutschroeven kunnen rekenen op de laagst mogelijke kosten? In dat geval zal je er rekening mee willen houden dat je aandacht moet besteden aan twee belangrijke tips. Voor deze belangrijke tips geldt dat ze de volgende zijn:

  1. Vergelijk altijd de prijzen van hardhoutschroeven bij verschillende partijen;
  2. Koop de schroeven in zo groot mogelijke hoeveelheden aan;
  3. Let op de verzendkosten waarmee je wordt geconfronteerd;

Ben jij iemand die regelmatig behoefte heeft aan houtschroeven omdat je bijvoorbeeld vaak karweien realiseert waarbij er gebruik wordt gemaakt van hardhout? Dan is het altijd een interessante keuze om deze schroeven in zo groot mogelijke aantallen aan te schaffen. Op deze manier kan je immers bijvoorbeeld mogelijks een interessante kwantumkorting claimen.