Waarom kies je voor dakisolatie?

Het isoleren van de woning is een goede investering die je kunt terugverdienen en die het wooncomfort verbetert. Een van de belangrijkste onderdelen om te isoleren is het dak, maar waarom kies je voor dakisolatie? In ons blog geven we meerdere redenen om voor een goede dakisolatie te kiezen. 

Energie besparen is de primaire reden om voor dakisolatie te kiezen

De belangrijkste reden om voor dakisolatie te kiezen heeft te maken met het feit dat je flink wat geld kunt besparen op je energierekening. Dakisolatie helpt de warmte in de winter binnen te houden en in de zomer buiten te houden. Je hoeft dus in de winter veel minder te stoken en in de zomer minder de airco te gebruiken om van een comfortabel binnenklimaat te kunnen genieten. En dat resulteert natuurlijk in een verlaging van je maandelijkse energiekosten.

Dakisolatie voor een beter milieu

Je bespaart niet alleen veel geld op je energierekening als je voor dakisolatie kiest, maar je draagt ook een steentje bij aan een beter milieu. Omdat je minder stookt is ook de CO²-uitstoot minder, omdat je dus minder fossiele brandstoffen gebruikt om een aangenaam binnenklimaat te hebben. En minder CO²-uitstoot is weer beter voor het milieu.

Levensduur van het dak verlengen

Met een goede dakisolatie kun je de levensduur van je dak verlengen dat is wel een voordeel gezien het feit dakreparaties of een compleet dak vervangen peperdure aangelegenheden zijn. Dakisolatie kan helpen door de temperatuurschommelingen en thermische stress op het dak te verminderen en dat resulteert weer dat de materialen langer meegaan.

Dakisolatie zorgt voor minder last van condensatie

Een geïsoleerd dak kan helpen bij het verminderen van condensatieproblemen in de zolder of op het plafond. Het voorkomt dat warme lucht condenseert op koude oppervlakken, waardoor vochtproblemen en schimmelvorming verleden tijd worden. Het is ook prettig als je bijvoorbeeld van je zolder een leefzolder maakt, want dan wil je natuurlijk niet in een muffe en vochtige ruimte aanwezig zijn. Bijvoorbeeld als je er een mancave van maakt of een extra slaapkamer.

Een goede geluidsisolatie

Een goede dakisolatie kan ervoor zorgen dat geluiden van buitenaf niet naar binnen komen, maar dat ook geluiden van binnenuit niet naar buiten kunnen. Dus je hebt geen last meer van het verkeer dat door de straat rijdt, de hond van de buren die in de tuin ligt en de buurt bij elkaar blaft of van de buren zelf die een feestje geven. Andersom geldt precies hetzelfde. Wil je een keer een plaatje op een hoog volume draaien of kijk je graag een film met de surround set op standje 10? Dan kan dat ook met een goede dakisolatie.

Geen temperatuurschommelingen tussen verdiepingen

Dakisolatie helpt niet alleen bij het realiseren van een aangename binnentemperatuur, maar het kan ook helpen bij het handhaven van een gelijkmatige temperatuur tussen verschillende verdiepingen van een huis, waardoor er geen grote temperatuurverschillen ontstaan. Het is toch prettig dat je van hetzelfde klimaat op de begane grond als op de eerste en tweede verdieping kunt genieten.

Ben je ook benieuwd naar de andere mogelijkheden? Bekijk dan ook zeker bodem isolatie.