Waar moet je op letten bij het kopen van instappers?

Schoenen kopen is al een hele opgave, laat staan als je op zoek bent naar een specifiek paar schoenen. Sneakers zijn vaak makkelijk aan te schaffen en lopen meestal wel lekker. Dit geldt niet voor bijvoorbeeld instappers heren. Dit zijn meestal niet de meest comfortabele schoenen, vooral niet als je de verkeerde koopt. Gelukkig zijn er meerdere dingen waar je op kunt letten om het perfecte (en natuurlijk comfortabele) paar kunt vinden! Je moet vooraf namelijk goed letten op de teenruimte en natuurlijk goed op de maat!

Ruimte voor je tenen

Het klinkt vrij cliché, maar je moet wel je tenen kunnen bewegen in je schoenen. Vooral bij instappers heren is dit belangrijk omdat de rest van de schoen (bijvoorbeeld bij de hak) niet veel stevigheid biedt. Als je plusminus één centimeter ruimte hebt voor je tenen, dan is het perfect! Mocht je nou niet weten of dat het geval is, vraag het aan een medewerker bij een schoenenwinkel! Als je voor de teenruimte zorgt, kun je alles doen zonder pijn te hebben aan je voeten. Daarnaast is het een voordeel, vooral voor jonge mensen, dat er ruimte is om te groeien. Zorg dus bij de koop van instappers voor voldoende teenruimte en voorkom vervelende pijntjes!

De juiste maat

Net zoals bij andere paar schoenen zoals sneakers, is het hartstikke belangrijk dat je de juiste maat schoenen aanschaft. Sneakers zijn vaak best stevige schoenen die veel steun bieden, maar instappers hebben dit wat minder. Door de juiste maat te kiezen zit de schoen perfect om de voet, zowel in de lengte als in de breedte. Hierdoor loop je beter, rechter en heb je geen pijn aan je voeten. Weet jij nou niet jouw schoenmaat? Laat ze opmeten in de schoenenwinkel! Medewerkers doen dit vaak met alle liefde en zo weet jij precies jouw maat. Dat is toch handig!