Je garagedeur in top conditie houden

Stel dat je net een nieuwe garagedeur hebt gekocht, dan zou het fijn zijn als je er jarenlang plezier van kunt beleven. En dat kan, mits je de garagedeur goed onderhoud en zo nu en dan de nodige garagedeur onderdelen vervangt. Maar hoe doe je dat? Daar lees je meer over in dit artikel.

Het deurblad in goede conditie houden

Of je nu een houten garagedeur of er een van aluminium hebt: voor beide deurbladen is het belangrijk dat je ze zo nu en dan schoon maakt of van een nieuwe verf en of laklaag voorziet. Dat laatste is natuurlijk alleen bij houten deuren van toepassing. Deze moet eerst geschuurd worden om er vervolgens een nieuwe verflaag en een laklaag op aan te brengen. Aluminium deuren kun je heel eenvoudig schoon houden door ze zo nu en dan met een sopje, zonder agressieve schoonmaakmiddelen, het deurblad af te nemen. Met name vogelpoep moet je niet te lang op de deur laten zitten, aangezien dat op den duur de laklaag kan aantasten en voor verkleuring van het deurblad kan zorgen.

Garagedeur onderdelen onderhouden en vervangen

Voor wat betreft de onderdelen waarmee de garagedeur kan functioneren is het van belang dat je onderdelen zoals de loopvlakken van de rails en de vergrendeling regelmatig smeert. Daarnaast kunnen sommige onderdelen op den duur aan vervanging toe zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de scharnieren waar op den duur een breuk in kan ontstaan. Maar ook de bodembeugel en de looprollen dien je periodiek te controleren.

Ons advies is dat, voor wat betreft het onderhoud aan garagedeuren en het vervangen van de onderdelen, het altijd over moet worden gelaten aan een specialist. Het is namelijk zo dat als je niet weet wat je doet en je dus niet weet hoe bepaalde garagedeur onderdelen vervangen moeten worden er gevaarlijke situaties kunnen optreden waardoor schade aan de deur en erger nog: letsel kan optreden. Bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in garagedeuren, kunnen over het algemeen tegen betaalbare tarieven het onderhoud uit handen nemen zodat je zeker weet dat het veilig en correct wordt uitgevoerd.

Online garagedeur onderdelen bestellen

Tegenwoordig kun je eenvoudig online garagedeur onderdelen bestellen, maar wees je ervan bewust dat je, zoals gezegd, dus niet zomaar alle soorten onderdelen zelf gaat vervangen. Stel bijvoorbeeld dat er een breuk in de scharnieren zit. In dat geval kun je veel beter een vakman inschakelen die gespecialiseerd is in het plaatsen en repareren van onderdelen van de garagedeur. Zaken zoals handzenders of wat smeermiddel om bijvoorbeeld de lagers van de as te smeren kun je wel prima online bestellen en vervolgens zelf toepassen op de garagedeur. Zoek je nog een webshop waar je de producten kunt kopen? Klik dan op de volgende link: webshop voor garagedeur onderdelen.