Wat is een terrasoverkapping?

Enkele jaren geleden kwam je in Nederland nog weinig tuinen tegen waarin een terrasoverkapping stond. Langzaam maar zeker komen er zijn echter steeds meer mensen achter wat de voordelen van dit mooie product zijn. Maar wat is een terrasoverkapping eigenlijk?

Dat is het beste te omschrijven door serres en overkappingen met elkaar te vergelijken. Overkappingen zijn vaak niet geheel afgesloten, dit in tegenstelling tot serres die vaak van alle kanten met glas van de buitenlucht zijn afgesloten. Wel is het zo dat er bepaalde soorten overkappingen op de markt zijn die ook met glaswanden aan alle kanten zijn afgedicht (bijvoorbeeld de glasoase van Weinor), maar daarbij is het zo dat die glaswanden in de rails zijn bevestigd, waardoor je ze open kunt doen en zo je tuin in kunt lopen. Bovendien zijn serres vaak geïsoleerd, iets wat bij overkappingen van het terras niet het geval is.

De geschiedenis van Terrasoverkapping-bij-restaurantterrasoverkappingen

Voorheen werden terrasoverkappingen ook wel veranda’s genoemd. Dergelijke constructies kwamen veel in het buitenland voor. Denk bijvoorbeeld aan landen zoals India en Amerika. De Europeanen hebben het idee van de veranda’s uit deze landen meegenomen naar Europa en er uiteindelijk een variant, de terrasoverkapping, van gemaakt.

SerreDe voordelen van een overkapping

Het grote voordeel van een overkapping is dat je het seizoen dat je in je tuin kunt zitten kunt vergroten. De constructie biedt namelijk bescherming tegen zowel zon als tegen kou. Zeker als er zijwanden bevestig zijn en er terrasverwarming is geïnstalleerd. Bovendien zit je ook altijd droog onder het afdak. Een ander voordeel is dat bijvoorbeeld de tuinmeubelen die je onder de constructie zet langer mooi blijven doordat ze deels worden beschermd tegen weer en wind.

De aanschafprijs

De investering voor de aanschaf kan zeer uiteenlopen, van een bescheiden bedrag van onder de € 2000 tot een bedrag van wat boven de € 10.000. Het hangt er maar net vanaf hoe gek je het zelf wilt maken en hoeveel accessoires je aan de constructie wilt toevoegen.

Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat de prijsverschillen er niet zonder reden zijn. De kwaliteitsverschillen tussen de materialen waaruit de diverse constructies zijn opgebouwd loopt namelijk ook erg uiteen van goedkoop tot kwalitatief zeer hoogstaand. Het gaat erom dat je van tevoren weet wat voor product je koopt en welke kwaliteit daaraan verbonden zit. Zo maak je de kans dat je achteraf spijt krijgt van je aankoop in ieder geval al een stuk geringer. Ben je iemand die voor kwaliteit wilt gaan? Dan kan een terrasoverkapping van B&K Moordrecht wellicht een goede keuze zijn. Dit bedrijf levert namelijk kwalitatief hoogstaande merken zoals bijvoorbeeld Het merk Weinor dat uit Duitsland afkomstig is.