snowboards

Een snowboard kopen of huren?

Veel snowboarders willen graag een snowboard kopen maar blijven toch elk jaar opnieuw een snowboard huren. Dit is natuurlijk begrijpelijk. Alles wat je nodig hebt voor de snowboard is niet goedkoop en het is niet zo dat je het elke week kan gebruiken, zeker niet in Nederland. Juist hierdoor is de keuze een stuk moeilijker gemaakt. Hoewel het in de meeste gevallen goedkoper is om iets zelf aan te schaffen, is dit niet voor iedereen de eerste gedachten wanneer ze aan een snowboard denken.

De prijs

Wanneer je een snowboard gaat kopen moet je ook snowboard schoenen kopen en snowboard bindingen. Het allerbelangrijkste is namelijk dat de schoenen goed zitten, hierna dat de schoenen in de bindingen passen en als laatste, dat de bindingen goed op het bord passen. Hierdoor ben je dus niet in een keer klaar met alleen een snowboard aanschaffen. Je hebt deze drie dingen nodig.

De schoenen zijn natuurlijk in verschillende prijsklassen te vinden maar ga er vanuit dat ze rond de 200 euro kosten. Snowboard bindingen zijn er al vanaf 150 euro, maar hier moet je goed bij opletten welke je nodig gaat hebben. Als laatste kan je dan een board aanschaffen. Deze zijn er in verschillende maten, materialen en kleuren. Je kan ze al vanaf 200 euro aanschaffen maar er zijn ook duurdere natuurlijk.

Voordelen van kopen

Misschien heb je wel al een snowboard bril, sneeuwpak en bescherming zelf gekocht, omdat je dit toch wat hygiënischer vind, maar waarom dan een snowboard kopen? Elke keer als je een snowboard gaat huren, zal dit een verschillende zijn. Sterker nog, dit kan zelfs elke dag zo zijn. Hierdoor kan je niet wennen aan het board wat je zal merken in de manier van snowboarden.

Daarbij hoef je ook niet meer in een rij te wachten om de juiste spullen te krijgen maar kan je gelijk de piste op.