Toscane

De droom van Italië

Glooienden heuvels, historische cultuursteden, middeleeuwse dorpjes en lekker eten kenmerkt Toscane. Het is de meeste geliefde regio van het land, de bekende vakantiestreek heeft veel verrassingen in petto. De binnenlanden met prachtige olijfvelden, heerlijke wijnen waardoor ze bekend zijn. Niet voor niets zijn er meerdere dorpen tot de mooiste dorpen benoemd in Italië, De Toscaanse cultuur kent iedereen met onder andere de toren van Pisa. De inwoners van Italië zijn zelf weg van Zuid Toscane, agrarische gebieden tot thermaal baden tot schitterende baaien van de zee. De natuur is er ongerept, de belangrijkste plaats in de regio is Siena. 

Hoofdstad van Toscane

Ga je op vakantie naar Toscane dan mag je de hoofdstad Florence zeker niet vergeten, de kathedraal de Duomo is het symbool van de stad. De andere grote bezienswaardigheid van Florence, is een  beroemde middeleeuwse brug genaamd de “Ponte Vecchio”. Maar tegenwoordig is het ook de stad van de mode, leuke markten en winkeltjes kenmerken het stadsbeeld. Op de fiets kun je de leuke straatjes verkennen, maar ook lopend kom je de leukste pleinen tegen. Het historische centrum is al sinds 1982 geheel autovrij. 

Toscane

Voor de wandelliefhebbers

Ben je een liefhebber van kunst en historie en houd je ook van wandelen, dan ben je in Lucca op zijn plaats. Het stratenplan van de stad is erg opvallend, hieraan kan je zien dat de stad is gesticht door de oude Romeinen. De mooiste stad van Toscane is volgens vele kenners Siena, de middeleeuwse historie is hier mooi bewaard gebleven. Een van de mooiste stadspleinen van Europa is het Piazza del Campo, maar ook de stadshal en de kathedraal zijn prachtige bezienswaardigheden. De achterafstraatjes zijn om verliefd op te worden, ze worden steeds smaller en gaan steil omhoog en omlaag. Drink een echte espresso en geniet van deze prachtige stad.