jaren-30-woning-nieuwbouw

Een huis bouwen met een oog voor het verleden

We zijn er allemaal geweest, het verleden. Dat klinkt raar, maar het is wel waar. 20 jaar geleden had Nederland en de EU nog allemaal andere focussen dan de probleem die we nu hebben. Het denken over hoe we alles deden in de verleden brengt speciale gevoelens naar boven. Dit geldt ook voor huizen en daardoor is het vaak voorkomend dat mensen oudere stijlen nemen zoals een herenhuis of een huis met een jaren 30 stijl. Het brengt dat speciale gevoel op, het ligt natuurlijk wel aan de persoon of hij of zij het gevoel we belangrijk vindt.

Vooruit denken voor de ouderdom

Het is wel leuk, een huis met een focus op de verleden maar veel mensen denken helaas niet de toekomst in. Je huis nu vol met trappen is op je leeftijd waarschijnlijk geen probleem, maar in de toekomst kan dat onverwachts veranderen. Daardoor is het belangrijk om vooruit te denken, en een levensloopbestendige woning helpt hierbij. De naam rolt niet van de tong af maar het concept is zeer interessant. Met het kopen van zulke woning kan je voorkomen dat je in de toekomst geforceerd moet verhuizen doordat het te moeilijk wordt om rond te lopen.

Waarom zijn huizen zo duur?

Je kan wel aan stijlen denken en aan de toekomst; maar dit kan je niet doen als je niet een een huis kan kopen. Daardoor de vraag: Waarom zijn huizen zo duur? Wat zitten er allemaal in de muren wat ervoor zorgt dat de prijs omhoog schiet? In het kort: De muren moeten stevig zijn en ook nog plek hebben voor kabels en leidingen voor gas en water. Dit klinkt gelijk al moeilijk, en dat is het ook, want daar gaat een best groot deel van je geld naartoe. Je moet wel blij zijn dat door de prijs, dat je een veilig huis hebt.