stage werktuigbouwkunde

Beleving van stage werktuigbouwkunde

Als meisje kwam ik weinig andere meiden tegen die net als ik zochten naar een stage werktuigbouwkunde. Meestal zijn het de jongens die na het voortgezet onderwijs hun loopbaan aan deze opleiding vervolgen. Voor mij heeft dat zo zijn voordelen en zijn nadelen. Aan de ene kant vind ik het jammer dat niet zo veel meisjes zich aan een technische studie als werktuigbouwkunde wagen. Aan de andere kant hielp het mij op weg in het krijgen van een stageplaats. In de sollicitatieprocedure kreeg ik het idee dat ze het belangrijk vonden om niet alleen maar jongens in dienst te nemen.

stage werktuigbouwkunde

Gelijkheid
Binnen ons grote bedrijf merkte ik natuurlijk wel dat ook hier de mannen in de meerderheid waren, maar dat vergat ik na de eerste week alweer snel. Na twee jaar studie was ik al wat gewend voordat ik aan mijn stage werktuigbouwkunde begon. Verder gaf niemand mij ooit het idee dat geslacht ook maar iets uitmaakt in dit werkveld. Het komt uiteindelijk toch naar op je kwaliteiten als professional en het telt dan niet of je een jongen of een meisje bent. Meer variatie hierin wordt wel toejuicht, dus ik roep meiden op om het een kans te geven.