Schilderen van muren

Wil je graag de muren schilderen en toch een motief hebben op de muur? Dan is glasvezelbehang uitstekend geschikt om op je muur aan te brengen. Na het aanbrengen kun je het behang in iedere gewenste kleur schilderen. Vind je een naturel kleur mooi dan kun je het behang ook aanbrengen en dan zo laten. Iedere soort verf kun je gebruiken om het behang te schilderen. Je hoeft totaal niet bang te zijn dat de structuur na het schilderen niet meer zichtbaar is, pas na ongeveer vijftien keer schilderen is de structuur niet zichtbaar meer.

glasvezelbehang

Eenvoudig behang verven

Glasvezelbehang een mooie kleur geven na het aanbrengen is geen enkel probleem. Het is wel verstandig om ervoor te zorgen dat de muur waarop je het behang aanbrengt schoon is, oude lijmresten zijn verwijderd en grote oneffenheden weggewerkt. Plak het behang goed strak op de muur, hier bedoelen we mee dat er geen bubbels meer zichtbaar zijn en de hoeken ook goed vastzitten. Maak complete banen af tijdens het schilderen, doe je later bijvoorbeeld de hoeken dan is de kans aanwezig dat dit te zien is. Hoe sneller je werkt hoe mooier het eindresultaat is van de muur.

Glasvezelbehang wordt steeds populairder. Het is niet alleen ideaal om mee te werken, maar ook het eindresultaat is perfect. Van oude muren maak je zonder veel werk weer mooie nieuwe strakke muren met een motief in de gewenste kleur. Kleine scheurtjes worden als het ware overbrugd en scheuren niet verder door het behang. Stuken is daardoor niet nodig, ook is het behang stootvast en veel steviger dan papierbehang.