oorsieraden

Oorknopjes, nog steeds de meeste geliefde oorsieraden

Tegenwoordig heeft haast elke vrouw ter wereld één of meerdere gaatjes in haar oor die vervolgens gevuld worden met een oorsieraad naar keuze.

Op vlak van sieraden kunnen mannen dan wel armbanden en kettingen dragen maar bij de oren gaan ze vaak niet verder dan een simpel ringetje of diamantje en dit dan meestal slechts in één oor. Oorsieraden zijn dan ook voor de meeste vrouwen dé manier om hun vrouwelijkheid te uiten.

Eén van de meest geliefde oorsieraden zijn de oorknopjes. Voor sommigen beter bekend als studs of stud oorbellen.

Oorknopjes bestaan er in allerlei verschillende soorten kleuren en maten maar neigen meestal naar de wat minimalistischere kant. Oorknopjes kunnen ofwel erg chic, speels, vrolijk of zelfs grappig zijn. Het hangt volledig van jouw voorkeur af!

Een groot voordeel aan het dragen van knopjes is dat deze meestal niet overdreven zwaar zijn. Volgens ‘Libelle’ (www.libelle.nl) mogen grote oorbellen dan wel blikvangers zijn en elke outfit net dat tikkeltjes specialer maken, vaak is het beter deze niet te gebruiken. Een Amerikaanse plastisch chirurg waarschuwt namelijk dat te zware oorsieraden naast oncomfortabel ook erg slecht kunnen zijn voor je oren. Zo kan de oorlel uitrekken en soms zelfs scheuren als deze ergens aan blijft haken. Dit is een probleem dat je natuurlijk niet hebt bij het dragen van oorknopjes.

zilveren oorbellen

Zeg het met je oren

Indien je graag een statement stelt met je sieraden kunnen oorknopjes de perfecte keuze zijn. Deze kunnen namelijk erg persoonlijk zijn. Houd je van vrede? Koop dan studs met het vredesymbool. Is China je favoriete land? Ga dan voor studs met de vlag van China. Eet je graag hotdogs? Studs in de vorm van een hotdog zijn toch helemaal te gek? Zoals je ziet, de mogelijkheden zijn eindeloos en deze leuke persoonlijke statement oorbellen horen dus eigenlijk op de verlanglijst van elke powervrouw te staan.

Shopping tip: ikbensieraden.nl/oorbellen-kopen/statement/

Bovendien is het maken van een statement door middel van je oorsieraden ook de perfecte ijsbreker voor iemand die graag een gesprek met je wilt aanknopen.

Zijn oorknopjes de beste optie voor jou?

Het is algemeen geweten dat elke gezichtsvorm nood heeft aan een ander soort accessoire.

Zo draagt iemand met een lang gezicht beter geen lange oorhangers, hoe elegant die ook mogen zijn en vermijd iemand met een rond gezicht beter ronde oorknopjes.

Ronde oorknopjes geven het gezicht namelijk een erg zachte en ronde look, wat je dus ten zeerste wil vermijden als je al een rond gezicht hebt.