Huiswerk over huiswerk

Het is eindelijk tijd om te gaan werken aan je huis. Je wilt iets nieuws, simpelweg een nieuwe vibe creëren. Iedereen wordt hier wel enthousiast van, eindelijk iets nieuws. Werken aan je huis is iets heel gewoonlijks, we hebben er allemaal wel aan gedacht of al gedaan, maar weten we ook hoe alles moet? Ken je bijvoorbeeld de kunst van beton cire aanbrengen? Of weet je toevallig al hoe bepaalde mensen beton cire aanbrengen? Logisch dat niet iedereen dit weet, maar je kan wel bijvoorbeeld een kast in elkaar zetten. Het is leuk om met nieuwe dingen te experimenteren en het gene wat je al weet toe te passen. Wees niet bang om je eigen creativiteit toe te passen.

Waar moet ik beginnen?

Waar jij wilt! Heb je toevallig wat planken over in je schuur of zolder en denk je dat je dat goed kunt gebruiken? Maak bijvoorbeeld een leuke tafel om dingen op te zetten, of zet het boven je bureau om wat boeken kwijt te kunnen raken. Zolang je creativiteit niet zijn grenzen bereikt is er genoeg wat gedaan kan worden. Het is niet erg als je nergens opkomt, het is pas erg om geen actie te ondernemen. Ga op pad en zoek naar wat je zou kunnen doen, denk bijvoorbeeld aan kijken bij je vrienden, buren of kijk op het internet naar hoe sommigen beton cire aanbrengen.

Ik heb een idee, en nu?

Prik een datum in en zorg ervoor dat je alles klaar hebt liggen wat je nodig hebt. Neem de tijd en zeg nee tegen andere afspraken, je hebt eenmaal een keuze gemaakt dus houdt je hier aan. Het is belangrijk dat je weet hoe alles werkt en wat je stap voor stap moet doen, zorg er ook voor dat je de stappen volgt. Er is vast wel een reden waarom een bepaalde stap genoemd wordt terwijl jij de essentie ervan niet begrijpt. Als het eindresultaat niet is zoals je wilt is ervan balen het laatste wat je moet doen. Zie dit is als een ervaring, reflecteer en zorg ervoor dat je het de volgende keer beter kan.