Hoe word je zelf SEO specialist?

Een eigen webshop, dat klinkt leuk. Maar er komt meer bij kijken dan alleen producten verkopen. Naast bedenken wat je wilt verkopen en aan wie, is het belangrijk klanten voor jouw webshop te werven. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Jouw online winkel moet goed zichtbaar zijn. In de zee van webshops die tegenwoordig in het leven geroepen worden is dat nog best lastig. Zoekmachine optimalisatie helpt hierbij. Met deze tips kun jij zelf een SEO specialist worden.

Maak je webshop vindbaar

Een Search Engine Optimalization (SEO) specialist weet precies hoe hij zijn bedrijf vindbaar moet maken op het internet. Om te beginnen is het dus belangrijk dat je weet hoe de verschillende zoekmachines op het internet werken. De meeste mensen gebruiken Google als zoekmachine, dus daar kun je het best beginnen. Als je weet hoe het allemaal werkt, ga je onderzoek doen naar welke zoekwoorden in relatie tot jouw product het meest gebruikt worden. Als je dit weet kun je namelijk jouw product aan deze zoekwoorden koppelen. Door middel van bijvoorbeeld Google Ads kun jij voor een klein bedrag zorgen dat jouw product bovenaan staat wanneer een van deze zoekwoorden wordt ingetypt.

Link building

Een andere manier om jouw product vindbaar te maken is door middel van link building. Link building houdt in dat andere webpagina’s een link naar jouw website hebben. Het is het best wanneer deze links van grote websites komen, maar alle kleine beetjes helpen. Wachten tot deze linkjes vanzelf ontstaan, kan lang duren. Daarom kun je ook zelf aan de slag gaan met het vormen van deze connecties door zelf tekstjes te plaatsen met links naar jouw website of door mensen in te huren die dit voor jou kunnen doen. Alle linkjes zorgen dat jouw status als SEO specialist enorm verbetert. Zo wordt klanten werven voor jouw webshop een eitje!