snurkbeugel

Hoe de snurkbeugel een oplossing voor je problemen kan zijn

Snurken is hartstikke vervelend, vooral voor de mensen om je heen. Niet alleen je partner maar ook je kinderen of huisgenoten kunnen behoorlijk last hebben van dat gesnurk. Met een snurkbeugel is dat gelukkig verleden tijd.

snurkbeugel

Waarom snurken mensen?

Snurken wordt veroorzaakt doordat tijdens de slaap de tong verslapt. Deze zakt weg en verkleint zo de luchtweg. Dit bemoeilijkt de doorstroming. Je moet namelijk de lucht met veel meer kracht je mond in zuigen om adem te kunnen halen. Het zachte verhemelte en de huig worden in de richting van het strottenhoofd gezogen. Deze hogere luchtsnelheid laat het zachte verhemelte en huig vibreren waardoor het snurkgeluid ontstaat.

Wat zijn de oorzaken van snurken?

Er zijn een heleboel redenen te bedenken waarom mensen snurken. Sommige mensen snurken gewoon omdat ze pech hebben. Ze slapen bijvoorbeeld op hun rug en daardoor wordt dit probleem veroorzaakt. Er zijn ook mensen die snurken omdat ze overgewicht hebben. Dat is natuurlijk al gelijk wat meer in je eigen controle. Want overgewicht kun je ook kwijtraken. Wanneer je veel hebt gedronken de avond ervoor – en dan bedoelen we natuurlijk alcohol – dan kun je ook overmatig gaan snurken. Het voordeel hiervan is dat de oplossing simpel is. Je hoeft immers alleen maar te stoppen met drinken om dit probleem op te lossen. 

snurkbeugel

De snurkbeugel

Een snurkbeugel zorgt ervoor dat je tong niet meer in de weg zit en dat je onderkaak naar voren wordt geduwd. Zo is de doorgang niet meer zo nauw en ga je dus ook een stuk minder snurken. Het kan zelfs zo zijn dat het snurken helemaal ophoudt.