vog aanvraag

Een nieuwe baan

Wanneer je veranderd van baan kan het voorkomen dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag aan moet vragen, ieder jaar zijn er veel mensen die de verklaring nodig hebben. Met de verklaring heb je een bewijs dat je justitiële verleden geen belemmering is om de nieuwe functie uit te oefenen. Een justis vog aanvragen is heel eenvoudig om te doen op internet, via de website vog-aanvraag.info vraag je in een paar minuten de verklaring aan. Wordt de verklaring toegewezen vind je deze snel in je brievenbus. 

Wat doet de dienst Justis

Wanneer je een justis vog aanvragen moet doen, komt deze altijd terecht bij de dienst Justis. Deze dienst bepaald in samenwerking met andere instanties of je de verklaring krijgt of niet, de andere instanties zijn vaak de reclassering of de politie. Zij gaan kijken in het justitieel documentatiesysteem of je strafbare feiten hebt gepleegd, dit hoeft trouwens niet altijd een belemmering te zijn. Is het feit wat je hebt gepleegd geen belemmering, dan is de kans aanwezig dat je wel een VOG krijgt. 

vog aanvraag

Wanneer krijg je geen VOG

Er zijn wel een tweetal voorbeelden waarbij je er vanuit kunt gaan dat justis vog aanvragen niet veel kans van slagen heeft, dit is een zedendelict of wanneer je bijvoorbeeld een ernstige mishandeling hebt gepleegd. Tevens wordt er ook onbeperkt teruggekeken, al is het 20 jaar geleden dat je het vergrijp hebt gepleegd het is altijd te zien. Je kunt natuurlijk wel in beroep gaan tegen deze beslissing, maar de vraag is of dit zinvol is om te doen.