Ik wil van mijn motor af

Een kapotte motor, weggooien of verkopen?

Als je motor stuk is, is dat uiteraard heel vervelend. Wanneer je een nieuwe hebt gekocht, zal je je wel afvragen wat je eigenlijk moet met de oude. Want wilt iemand die überhaupt wel hebben? Of is het beter om deze gelijk naar de schroot te brengen? Het is misschien moeilijk voor te stellen maar er zijn genoeg mensen die een motor met schade graag zouden willen kopen. Het is daarom zeer goed mogelijk dat jouw oude motor geld waard is. Het is wel waar dat de markt hiervoor kleiner is dan werkende motoren, daarom moet je weten waar je hem moet aanbieden. Gooi je Schademotor dus niet weg!

Waar verkoop ik hem?

Er zijn vele manieren om je kapotte motor te verkopen. Je zou kunnen beginnen op online marktplaatsen. Het probleem met deze methode is wel dat deze marktplaatsen veelal bedoeld zijn voor werkende motoren. Biedingen op je motor kunnen daarom erg laag uitvallen als deze er überhaupt al zullen zijn. Het is zonder expertise moeilijk om de waarde van een kapotte motor te bepalen. Daarom is het slim om een expert in te schakelen die jouw motor op waarde kan schatten. Deze experts kunnen de motor dan aanbieden via hun netwerk van dealers die zich graag in het motor inkopen.

Het totale kostenplaatje valt mee

Bij deze service geldt uiteraard een tarief. Deze valt gelukkig vaak mee vergeleken met de prijs die jij krijgt voor je motor. Het tarief is het waard gezien de snelheid waarmee een koper aan jou wordt gekoppeld. Het enige wat jij zelf moet doen is de site informatie geven over jouw motor. Daarbij horen uiteraard plaatjes om een indruk te geven van de algehele staat. Het is in jouw geval uiteraard zeer belangrijk om uitgebreid in te gaan op wat er kapot is aan jouw motor. Bespaar geen enkel detail, dan komt de koper geen vervelende verrassingen tegen gaandeweg. Zo is iedereen tevreden aan het einde van de verkoop.